Systemische auto-immuunziekten

Opname algemeen
Soms weet de arts niet meteen wat er met je aan de hand is. Als dat zo is, kan het nodig zijn dat je een tijdje in het ziekenhuis moet blijven voor onderzoeken. Ook kan het gebeuren dat je te ziek bent om thuis te zijn, waardoor het verstandiger is om een paar nachtjes in het ziekenhuis te slapen. En soms kunnen de medicijnen die goed voor je zijn, alleen in het ziekenhuis gegeven worden.
Je wordt dan opgenomen op één van de vier verpleegafdelingen van de Beatrix Kinderkliniek. Hier liggen kinderen met verschillende ziekten. Bijna altijd kan je vader of moeder bij je blijven slapen. Als je niet te ziek bent, kun je naar de ziekenhuisschool zodat je je werkjes kunt doen en niet teveel achterop raakt.
Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Meer algemene informatie over opnames op de kinderafdeling kun je vinden op de Kindersite van het UMCG.

Systemische auto-immuunziekten komen minder vaak voor. Bij deze aandoeningen kunnen verschillende weefsels en organen ontstoken raken: spieren (myositis), huid (dermatitis), bloedvaten (vasculitis), lever, nieren, ogen enz. De kinderreumatoloog stelt de diagnose door jou veel vragen te stellen, je lichamelijk te onderzoeken en door een bloedtest te doen. Om te kijken of bij jou organen ontstoken zijn is het vaak nodig om die organen te onderzoeken. Om dit snel te kunnen afronden kan het noodzakelijk zijn om je een paar dagen op te nemen.

Voorbeelden zijn

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina