Reumatoloog

Wie
Hallo ik ben Martha Leijsma , ik ben reumatoloog voor volwassenen. Ik maak deel uit van het kinderreumateam

MarthaLeijsma-Internist-reumatoloog

Wat
De reumatoloog is een arts voor volwassenen die zich heeft gespecialiseerd in de reumatologie. Reuma is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen van het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen, bindweefsels e.d.). Bij sommige aandoeningen kunnen ook andere organen betrokken zijn. Het betreft aandoeningen die niet veroorzaakt zijn door een trauma. Er zijn verschillende categorie├źn reumatische aandoeningen:

  • artritis: ontsteking van gewrichten
  • bindweefsel- of systeemziekten: ontstekingen van gewrichten maar daarnaast ook van interne organen, bloedvaten, huid of ogen.
  • artrose: slijtage van gewrichten.
  • weke-delen-reuma: aandoeningen van banden, pezen, slijmbeurzen en spieren.

Vele vormen van artritis en systeemziekten zijn zogenaamde auto-immuun aandoeningen. De reumatoloog is vooral gespecialiseerd in aandoeningen die gepaard gaan met artritis en in systeemziekten/auto-immuunziekten.
De meeste reumatische aandoeningen komen vooral voor op de volwassen leeftijd. Wanneer de reumatische ziekten zich al op kinderleeftijd openbaren, zoals bijvoorbeeld JIA, dan is er een nauwe samenwerking tussen de kinderarts voor reumatische ziekten en de reumatoloog.

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina