De oogarts

Wie
Hallo wij zijn Leonie Los, Bert van de Pol en Wietse Wieringa. Wij zijn oogartsen die gespecialiseerd zijn in reumatische ontstekingen van het oog.

Wat
Als de kinderreumatoloog jeugdreuma of aan andere reumatische ziekte heeft geconstateerd bij jou dan moeten je ogen ook onderzocht worden om te kijken of hier ook een ontsteking ziet en niet alleen in je gewrichten. Voor dit onderzoek krijg je een druppeltje in je ook zodat je pupil wat groter wordt. Wij kunnen dan goed in je oog kijken met een lampje. Ook zullen we onderzoeken hoe goed jij kunt zien. En meestal meten we ook de druk van je ook op met een klein apparaatje.
Na dit eerste onderzoek zul je regelmatig gecontroleerd moeten worden. Hoe vaak dit moet hangt af van welke ziekte de dokter bij jou heeft gevonden en ook of er wel of geen ontsteking in je oog te zien is. Niet alle kinderen worden in het UMCG gecontroleerd. Heel vaak kan het ook goed gedaan worden door de oogarts in een ziekenhuis bij jou in de buurt.
De meest voorkomende ontsteking heet uveitis. Door op de link te klikken kun je hierover meer lezen.

Waar
De polikliniek Oogheelkunde bevindt zich op poortweg in het UMCG. Het speciale spreekuur voor patiƫnten met een reumatische oogontsteking is op dinsdag. De afspraak kan dan ook goed gecombineerd worden met de afspraak bij de kinderreumatoloog

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina