Psycholoog

Wie
Wij zijn Barbara Wijnberg en Kim van der Schoot. Barbara Wijnberg werkt als klinisch kinder- en jeugdpsycholoog, en Kim van der Schoot als GZ psycholoog voor het kinderreumateam.

Wat
De kinderpsycholoog diagnosticeert en behandelt patiënten (en familie) wanneer ze problemen ondervinden als gevolg van ziekte, opname en behandeling in het UMCG die tot psychische of psychiatrische klachten leiden. Deze klachten kunnen het leren omgaan met de ziekte in de weg staan en de beleving van de ziekte nadelig beïnvloeden. Wij zien de patiënten tijdens de opname en ook poliklinisch voor diagnostiek en behandeling.
De kinderpsycholoog is er niet alleen voor de afdeling auto-immuunziekten, maar voor alle afdelingen in het Kinderziekenhuis. Patiënten worden verwezen via de behandelende kinderarts.

Wanneer een kind of jongere psychische problemen lijkt te hebben die samenhangen met reuma, kan dit aanleiding geven om eens te kijken of een behandeling of advies nodig is. Veel voorkomende klachten zijn angstklachten, depressieve gevoelens of worstelingen met pijn. Een jongere kan onzeker worden over hoe verder en zoekende zijn naar een goede manier om met de ziekte om te gaan. Daarnaast kunnen ouders van jonge kinderen soms problemen met de opvoeding ervaren waarvoor zij ook hulp kunnen gebruiken. Misschien is het ook zo dat een jongere of zijn ouders niet weten of de klachten te maken hebben met reuma, ook dan is het goed om uit te zoeken wat het dan wel kan zijn.
Voor al deze problemen kun je via de kinderarts contact krijgen met de kinderpsycholoog. Ook kan het team bedenken dat het goed zou zijn om eens met de psycholoog te praten omdat zij denken dat het zou kunnen helpen.

Waar
Wij zijn te bereiken via de mail die we verstrekken bij het eerste contact. Ook zijn we te bereiken via het secretariaat kinderreumatologie

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina