De kinderreumatoloog

Wie
Hallo wij zijn Wineke Armbrust en Elizabeth Legger. Wij zijn de kinderreumatologen van het UMCG. We wisselen de spreekuren af, zodat je een van ons beide zult treffen.

Wat bij auto-immuunziekten
Een kinderreumatoloog is een kinderarts die zich gespecialiseerd heeft in de auto-immuunziekten. De kinderreumatoloog probeert aan de hand van je klachten, het lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek, foto's enz een diagnose te stellen. Als bekend is welke ziekte je hebt en wordt gekeken wat er aan gedaan moet worden.
Sommige reumatische ziekten gaan over, anderen zijn chronisch (=langdurig). In dat laatste geval wordt een behandelplan opgesteld zodat je klachten verminderen. Vaak worden medicijnen voorgeschreven. Regelmatige controles op de polikliniek zijn dan nodig. Je huisarts wordt op de hoogte gehouden. Als het nodig is, word je verwezen naar één van de andere leden van het reumateam.

Wat bij pijn
De kinderreumatoloog weet veel van klachten van de gewrichten botten en spieren. Wij zullen je vragen stellen en je onderzoeken. Wij beoordelen de uitslagen van de onderzoeken die ergens anders gedaan zijn. Soms is het nodig aanvullend bloedonderzoek en of foto’s te maken. Samen met jou en je ouders worden afspraken gemaakt bij de andere leden van het pijnteam. Ook kan worden besloten tot een opname

Waar
Wij werken op dinsdag en vrijdag op de polikliniek kindergeneeskunde Poortweg 14 van het UMCG. Meer over contact kun je op de contactpagina lezen

 

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina