Recepten

Spoedaanvragen voor medicijnen, die binnen 48 uur nodig zijn, moeten altijd telefonisch via het secretariaat patiƫntenzorg worden aangevraagd. Dit kan tussen 8.30 en 12.00 uur op telefoonnummer: 050-3614404
We raden je aan om tijdens het spreekuur om een herhaalrecept voor de medicijnen te vragen. Als je tussen de afspraken door een nieuw recept nodig hebt dan kunnen alle herhaal recepten via de huisarts aangevraagd worden. Dit geldt niet voor Methotrexaat en de biologicals.

Methotrexaat
Je kunt tijdens je polikliniek bezoek een nieuw recept vragen. Als je dit vergeten bent dan kun je contact opnemen met het secretariaat patiƫntenzorg of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. LET op geeft hierbij je geboortedatum door en ook of je tabletten, drank of prikjes gebruikt. We vragen je ook om door te geven hoeveel je gebruikt. Dit staat op het doosje. Als je dit niet doorgeeft dan kunnen we geen recept toe sturen. Of gebruik formulier xxx.
Als je wilt dat het recept naar de apotheek gefaxt wordt dan vragen we je de naam van de apotheek erbij te vermelden en het faxnummer.

Biologicals zoals: humira en enbrel worden door de apotheek de Sprong geleverd. Dit de is apotheek die gevestigd is in het UMCG. De biologicals kunnen bij je thuis bezorgd worden,als je verder dan 25 kilometer van Groningen woont. Woon je dichter bij dan moet je ze zelf op komen halen bij de sprong. Maar nog handiger is om met de Sprong de afspraak te maken dat de medicijnen voor je klaarstaan als je naar de kinderreumatoloog moet. We adviseren je om een week voor de afspraak even contact op te nemen met de Sprong tel:050-3610711

Contact

UMCG
Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen
Telefoon 050 361 6161

Polikliniek kinderreumatologie binnen het UMCG
Poortweg 14, 9700 RB Groningen
Telefoon 050 361 4404 (8:30-12:00)
e-mail kinderreumatologie@umcg.nl

Bekijk voor meer info de contactpagina